Divac: Više od dve medalje na OI u Londonu

Izvor: Studio B, 15.Mar.2012, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divac: Više od dve medalje na OI u Londonu

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac rekao je da očekuje da će na letnjoj Olimpijadi u Londonu sportisti iz Srbije osvojiti više od dve medalje.

"Još 134 dana je ostalo do Olimpijskih igara i radimo na tome da sportisti igre dočekaju spremni. Siguran sam da će oni dati svoj maksimum i uspeti da osvoje makar dve medalje koliko nam je potrebno do stote olimpijske medalje, a nadamo se i više", >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << rekao je Divac.

On je prisustvovao početku akcije "Slikaj se sa Srećkom" koju su pokrenuli OKS i Vojvođanska banka. Tokom trajanja akcije građani će do 15. maja moći da se slikaju sa volonterima u majicama i trenerkama sa Srećkom, maskotom OKS.

Građani će fotografije moći da postave na fejsbuk stranicu OKS, a devet autora najpopularnijih fotografija dobiće mogućnost da se po okončanju Olimpijskih igara druže sa srpskim olimpijcima.

Akciju su podržali i kajakašica Antonija Nađ i vaterpolista Milan Aleksić, koji je sa reprezentacijom osvojio zlato na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Antonija Nađ je naglasila da joj je drago što će se ženski četverac vratiti na Olimpijske igre. "Najveći cilj mi je da uzmemo tu stotu medalju na Olimpijadi", poručila je Antonija Nađ. Ona je istakla da u Srbiji ima puno perspektivnih kajakaša koji bi mogli da povećaju broj srpskih sportista na igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Aleksić je rekao da se od vaterpolista, koji u kontinuitetu osvajaju medalje na velikim takmičenjima, očekuje puno, ali da su oni navikli na pritisak. "Neće biti problema da se sa tim izborimo, a osvajanje bilo koje medalje na Olimpijskim igrama bio bi izuzetan uspeh za vaterpolo, Srbiju i srpski sport", zaključio je on.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.