Demonstranti najavili proteste na aerodromu Hitrou u Londonu

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Apr.2019, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti najavili proteste na aerodromu Hitrou u Londonu

Britanski demonstranti koji su zbog odnosa vlasti prema klimatskim promenama danas četvrti dan zaredom blokirali puteve i mostove u Londonu saopštili su da će proširiti kampanju građanske neposlušnosti na najprometniji evropski aerodrom Hitrou.

Grupa "Ikstinkšen ribelion" (Extinction rebellion) navela je da će na aerodromu protestovati sutra, uoči uskršnjeg vikenda, i obećala da će proširiti kampanju blokade >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << saobraćaja ako britanska vlada ne preduzme oštrije mere protiv klimatskih promena.

Londonska policija pozvala je grupu da razmotri tu odluku, navodeći da bi protest na aerodromu mogao da "izazove dalje poremećaje (u saobraćaju) i nevolje hiljada putnika tokom uskršnjih praznika".

"Demonstranti mogu da očekuju masovno prisustvo policije. Odlučni smo da omogućimo funkcionisanje aerodroma", navela je policija.

Stotine demonstranata od ponedeljka blokiraju saobraćaj u centru Londona, uključujući most Vaterlo iznad reke Temze i glavne raskrsnice u gradu, a policija je uhapsila više od 460 osoba.

Blokada je dovela do velikih poremećaja u saobraćaju i mnoge autobuske linije ne idu redovnom trasom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.