Demonstracije u Londonu protiv učešća Britanije u bombardovanju Iraka

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Okt.2014, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstracije u Londonu protiv učešća Britanije u bombardovanju Iraka

Nekoliko stotina demonstranata marširalo je Londonom protestvujući što Velika Britanija učestvuje u vazdušnim napadima protiv Islamske države (IS) i bombardovanju Iraka koje je predvođeno Sjedinjenim Američkim Državama.

Demonstranti su istupili pod sloganom "Dalje ruke od Bliskog istoka, nema pravde, nema mira". Na transparentima koje su nosili pisalo je ''Stop bombardovanju Iraka".

Protest je održan >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ispred kabineta premijera Dejvida Kamerona u Dauning stritu, a među govornicima bio je i britanski komičar Rasel Brend.

Protestni marš održan je dan nakon što je ermitovan video koji prikazuje egzekuciju britanskog humanitarca Alana Heninga, koga su kidnapovali ekstremisti Islamske države.

Jedan od demonstranata Fransis O'Nil (36) izjavio je da učestvuje u bolu Heningsove porodice, ali da bombardovanje nije rešenje situacije. Drugi demonstrant, Karl Beklend (55) rekao je da bombardovanje samo pogoršava situaciju.

"Potpuno je suludo da trošimo milijarde da bismo uništili oružje koje smo dali iračkoj vojsci", rekao je Beklend.

Prošle sedmice britanski parlament je odlučio da se Velika Britanija pridruži vazdušnim napadima (koje predvodi SAD) protiv Islamske države i bombardovanju ciljeva u Iraku, ali ne i u Siriji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.