Delfini od zlata, Srbiji pet medalja

Izvor: Sportski Žurnal, 23.Mar.2011, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delfini od zlata, Srbiji pet medalja


Američki list „Ju Es Ej Tudej” u saradnji sa holandskom kompanijom „Infostarda Sport” pokušao je da predvidi sve osvajače medalja na Olimpijskim Igrama u Londonu 2012. Na osnovu algoritama koji prate performanse i formu sportista i ekipa 425 dana pre svečanog otvaranja 27. jul sledeće godine sva odličja u prestonici Velike Britanije su već podeljena!?
Srbija će, po ovom američkom listu, u Londonu osvojiti pet medalja! Naši najbolji vaterpolisti će se popeti na najvišem stepeniku pobedničkog postolja i slušati himnu „Bože pravde”. Milorad Čavić će kao i u Pekingu morati da se zadovolji drugim mestom i srebrnom medaljom posle još jednog okršaja sa Majklom Felpsom, dok će odbojkaška selekcije Srbije, teniser Novak Đoković i strelac Andrija Zlatić prigrliti bronzana odličja.
Najbolji vaterpolisti Srbije osvojiće u Londonu zlatnu medalju tvrdi „Ju Es Ej Tudej”! Udovičić, Filipović, Prlainović i drugovi u velikom finalu pobediće Hrvatsku. U polufinalu „srpski delfini” biće bolji od Španije ili SAD, dok će na petoj i šestoj poziciji olimpijskog turnira završiti Mađarska i Crna Gora.

Američki novinari predviđaju novi dvoboj plivača Majkla Felpsa i Milorada Čavića u trci na 100 metara delfin. Ako im je verovati scenario će biti isti kao i u Pekingu 2008. Zlato će pripasti Felpsu, Čavić će biti drugi. Da li sa stotinkom zaostatka kao u Kini - nisu se usudili da prognoziraju.
Posebno su zanimljiva predviđanja u belom sportu. Po njima u finalu teniskog turnira igraće Rodžer Federer i Rafael Nadal. Posle velike borbe pobediće - Švajcarac! Novaka Đokovića očekuje poraz u polufinalu od jednog od ova dva velikana, ali će u dvoboju za treće mesto pobediti Škota Endija Mareja i osvojiti bronzanu medalju.
Na ženskom turniru trijumfovaće trenutno prva igračica sveta Karolina Voznjacki. Dankinja će u finalu savladati legendarnu Kim Klajsters. Na pobedničkom postolju naći će se i Vera Zvonarjova, jer će u duelu za treće mesto savladati Serenu Vilijmas. Algoritmi koji prate performanse i formu sportista Ani Ivanović i Jeleni Janković predviđaju maksimalan domet do osmine finala.

Odbojkaši će nas ponovo obradovati olimpijskom medaljom. Izabranici Igora Kolakovića navodno će izgubiti u polufinalu od Kube ili Brazila (budućeg pobednika turnira), ali će u meču za bronzanu medalju savladati Rusiju i nastaviti seriju uspeha na velikim takmičenjima.

Streljaštvo je tradicionalno sport koji Srbiji donosi najviše radosti i uspeha na Igrama. Kontinuitet osvajanja medalja nastaviće se i u Londonu. Andrija Zlatić upucaće iz vazdušnog pištolja bronzanu medalju! Iznad Užičanina na pobedničkom postolju naći će se Jin Jong Oh iz Koreje i Tomouki Macuda iz Japana. Po „Ju Es Ej Tudeju” srpski strelci učestvovaće u još četiri finala. Zorana Arunović biće tako blizu, a tako daleko od medelje. U disciplini vazdušni pištolj na 10, a prilikom gađanja sa 25 metara - peta! Lidija Mihajlović u gađanju puškom (3×20) takođe na domak postolja - četvrta u finalu, dok će Nemanja Mirosavljev osvojiti peto poziciju u disciplini 50 metar (3×40). 
Košarkaši na petom mestu

Pgnoze za košarkaški turnir su najblaže rečeno - čudne. Da su NBA zvezde koje će igrati za selekciju SAD prvi favoriti jasno je kao dan, ali da će zlatnu olimpijsku medalju osvojiti kao u Istanbulu na Svetskom prvenstvu u dvoboju protiv Turske, teško je poverovati. Slična situacija je i u eventualnoj utakmici za treće mesto u kojoj će Litvanija savladati Španiju.
Reprezentacija Srbije izgubiće od jedne od ovih selekcija u četvrtfinalu, ali će poslednjeg dana turnira savladati Argentinu i osvojiti peto mesto. 
Nađa Higl bez medalje

Svetska prvakinja iz Rima Nađa Higl neće osvojiti medalju na Igrama u Londonu, prognozira američki list. U finalnoj trci na 200 metara prsnim stilom biće četvrta iza Rebeke Soni, Anamej Pirs i Lisel Džons.
Biljana Topić u finalu

Kad je u pitanju podela medalja u kraljici sportova nema mnogo pomena srpski atletičari i atletičarke. Ipak, u skoku u dalj Biljani Topić prognozira se finale i osvajanje osme pozicije.
Riznica za Felpsa i Bolta

Najbolji sportisti planete plivač Majkl Felps i atletičar Jusein Bolt osvojiće pregršt medalja u Londonu.
Felps će prigrabiti tri zlatne medalje na 100 i 200 metara delfin, 200 metara slobodno i isto toliko odličja u trkama štafeta.
Grom sa Jamajke poigravaće se sa rivalima na 100 i 200 metara, dok će treće zlato osvojiti u štafeti 4×100.

Gana šampion, potop Engleza
Ukoliko su prognoze za muški košarkaški turnir čudne onda su za fudbalski u domenu naučne fantastike. Olimpijski šampion postaće Gana pobedom u finalu protiv Brazila. Mesto na pobedničkom postolju popuniće Argentina koja će u borbi za treću poziicju savladati Mađarsku!

Zanimljivo je da po predviđanju američkih fudbalskih stručnjaka, selekcija Engleske, iako domaćin turnira, neće dogurati ni do četvrtfinala!?
Amerikanci ispred Kineza

Amerikanci veruju da se neće ponoviti situacija iz Pekinga kad su SAD završili na drugom mestu po broju osvojenih medalja iza Kine. Prema prognozama, u Londonu će njihovi olimpijci osvojiti 88 medalja (36-20-32), Kine 84 (27-35-22), a Rusije 80 (21-29-30.
Srbiji se, sa osvojenih pet medalja (1-1-3), predviđa plasman oko 40 pozicije.
Pogledaj vesti o: London,   Olimpijske igre

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.