Dejvid Her dobitnik nagrade PEN/Pinter

Izvor: Beta, 27.Avg.2011, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejvid Her dobitnik nagrade PEN/Pinter

LONDON, 27. avgusta 2011. (Beta) - Dramski pisac i režiser Dejvid Her ovogodišnji je dobitink nagrade "Harold Pinter" koju dodeljuje medjunarodno udruženje pisaca PEN.

Nagrada, koja nosi ime pokojnog dobitnika Nobelove nagrade za književnost Harolda Pintera, dodeljuje se britanskim piscima koji na "neustrašiv i nepokolebljiv" način pišu o svetu, preneo je Bi-Bi-Si.

Dejvidu Heru (64) će nagrada biti uručena 10. oktobra na svečanosti u Britanskoj biblioteci u Londonu. On će priznanje podeliti sa nekim zatočenim picem progonjenim zbog svojih uverenja čije će ime biti objavljeno u toku svečane dodele.

..

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.