David Bowie za 69. rođendan sprema album “Blackstar”

Izvor: BalkanRock.com, 25.Okt.2015, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

David Bowie za 69. rođendan sprema album “Blackstar”

Još nezvanična informacija koja je potekla od The Times magazina glasi da će Dejvid Bouvi fanove obradovati novim albumom imena “Blackstar“.

Londonski časopis “Blackstar” opisuje kao Bouvijev najčudniji album do sada koji će objaviti 8. januara 2016. godine na svoj 69. rođendan.

Album je sniman u Njujorku u pratnji džez >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << muzičara, a inspirisan je zvukom nemačkih bendova Kan i Kraftwerk. Sadržaće 7 pesama u trajanju od ukupno 45 minuta, a naslovna traje čak 10 minuta i biće objavljena kao singl 19. novembra.

“Blackstar” je ujedno ime i pesme koju je Bouvi napisao za špicu serije “The Last Panthers” kao i za predstavu “Lazarus” koja je bazirana na Bouvijevom filmu “The Man Who Fell To Earth” iz 1976. godine.

Poslednji studijski album Bouvi je objavio 2013. godine nakon desetogodišnje pauze. U pitanju je sjajno izdanje “The Next Day“.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.