Da li će ovo biti “najveći rijaliti šou na svetu”?

Izvor: Svet, 18.Jun.2015, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li će ovo biti “najveći rijaliti šou na svetu”?

Na internetu su nedavno osvanuli najdetaljniji snimci Zemljine površine iz svemira, a kompanija UrtheCast uskoro će početi sa neprekidnim prenosom uživo detaljnih snimaka u boji.
Video snimci Londona, Bostona i Barselone toliko su detaljni da je moguće uočiti kretanje automobila na putevima ili neke od najčuvenijih znamenitosti poput Big Bena u Londonu i Olimpijskog stadiona u Barseloni.
Njih su načinile >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << dve kamere sa Međunarodne svemirske stanice, čija je izrada koštala 35 miliona dolara.
Skot Larson, direktor i suosnivač tehnološke kompanije UrtheCast koja stoji iza ovih video snimaka, izjavio je da će striming video snimaka uskoro biti dostupan svakome ko želi da koristi ovu tehnologiju, poput nevladinih organizacija, univerziteta ili poslovnih kompanija.
Ona je do sada stajala na raspolaganju samo nekolicini “povlašćenih”, odnosno astronautima.


Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Da li će ovo biti “najveći rijaliti šou na svetu”?

Izvor: Scandal.rs, 18.Jun.2015

Na internetu su nedavno osvanuli najdetaljniji snimci Zemljine površine iz svemira, a kompanija UrtheCast uskoro će početi sa neprekidnim prenosom uživo detaljnih snimaka u boji...Video snimci Londona, Bostona i Barselone toliko su detaljni da je moguće uočiti kretanje automobila na putevima ili...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.