DŽUDI DENČ NAJBOLJA BRITANSKA POZORIŠNA GLUMICA

Izvor: Kurir, 19.Dec.2010, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DŽUDI DENČ NAJBOLJA BRITANSKA POZORIŠNA GLUMICA

LONDON - Džudi Denč proglašena je za najbolju britansku pozorišnu glumicu svih vremena u anketi lista koji prati teatar preneo je Bi-Bi-Si.

- Potpuno sam ostala bez reči, ali za takvo nešto vredi živeti - rekla je ona listu Stejdž.

Na drugom mestu je Megi Smit, a na trećem Mark Rajlans koji je sa 50 godina ujedno i najmlađi glumac na listi.

Na četvrtom mestu je Ijan Makelen, a slede Lorens Olivije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na petom i Pol Skofild na šestom mestu. Sedmo mesto zauzeo je Džon Gilgud, osmo Majkl Gambon, deveto Vanesa Redgrejv,  a deseto Ralf Ričardson.

Džudi Denč (76) je karijeru počela 1957. godine ulogom Ofelije u trupi Old Vik u Liverpulu. Potom je nastupala u mjuziklima, pozorišnim komadima i filmovima.

Prvu nagradu "Lorens Olivije" dobila je 1977. za rolu u "Makbetu", a vremenom ih je dobila još šest. Dobitnica je i Oskara za epizodnu ulogu u filmu "Zaljubljeni Šekspir" u kojem je igrala englesku kraljicu Elizabetu Prvu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.