DRAGAN KAPIČIĆ: SAMO DUDA

Izvor: Kurir, 05.Sep.2010, 07:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAGAN KAPIČIĆ: SAMO DUDA

Predsednik KSS Dragan Kapičić kaže da će Ivković ostati selektor i posle SP, pa se o drugoj opciji i ne razmišlja

Dušan Ivković će najverovatnije sedeti na dve stolice.

Ukoliko njegov novi klub Olimpijakos ne bude pravio probleme, iskusni stručnjak ostaće na kormilu „orlova" i posle Mundobasketa u Turskoj. Tako će, najverovatnije, završiti započeti projekat i odvesti reprezentaciju na Olimpijske igre u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Londonu 2012. godine.

- Opcija da Ivković bude selektor i angažovan u klubu je otvorena. Ipak, tu je Olimpijakos, koji će sigurno insistirati na tome da se Duda maksimalno posveti svom poslu u Atini. Na njemu je da odluči i vidi da li može da radi na dva mesta - rekao je predsednik KSS Dragan Kapičić novinarima u Hotelu „Hilton" u Kajseriju.

On dodaje da Savez nije razmatrao druge opcije, ali je indirektno nagovestio da bi posle povratka iz Turske mogao da ode sa funkcije prvog čoveka „kuće košarke".

- Što se tiče drugih rešenja, nisam o tome razmišljao. Ko zna, možda čak i ne budem tu kad se o tome bude odlučivalo - rekao je Kapičić.

On se još jednom osvrnuo na pokušaje KS Kosova da se preko reda ugura u FIBA.

- Kosovo pokušava da njihovu želju za učlanjenjem predstavi kao sportsku, a ne političku problematiku. Već su u nekoliko navrata slali pisma na adresu FIBA i FIBA Evropa i to potencirali. Ipak, prema važećim pravilima, dok zemlja ne dobije stolicu u UN, ne može da bude primljena u FIBA - podsetio je Kapičić.

Srbija lider

Naša reprezentacija u pojedinim elementima odlično se kotira na tabeli statističkih podataka na Svetskom prvenstvu. „Orlovi" su najefikasnija ekipa sa 93 poena u proseku, a po tome su bolji čak i od SAD. Takođe smo lideri i u skokovima - 42, a u asistencijama (19) od Srbije je bolja samo Španija, sa 19,4 dodavanja po meču.

FIBA nas dere

Predsednik KSS veoma je nezadovoljan odnosom Svetske košarkaške organizacije prema zemlji koja je dala nemerljiv doprinos ovom sportu.

- Katastrofa je kako funkcioniše FIBA Evropa i FIBA svet, jer ne mogu da nam pomognu iz njihovih fondova. Ne daju ništa, a samo nas deru - istakao Kapičić.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.