DOSETILI SE! PRODAJU NAPUŠTENO STEPENIŠTE: Cena je astronomska iz jednog razloga (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2023, 18:12

DOSETILI SE! PRODAJU NAPUŠTENO STEPENIŠTE: Cena je astronomska iz jednog razloga (VIDEO)

U Londonu se prodaje stepenište.

Napušteno četvorospratno stepenište u zadnjem delu Starbaksa u jugozapadnom Londonu najnoviji je neobičan komad imovine koji se prodaje na londonskom grozničavom tržištu nekretnina.

Stepenište za 20.000 funti će biti stavljeno na aukciju, a agenti sugerišu da je dostupno za dug zakup, i da ima potencijal za razvoj.

Osmišljavanje potencijala zahteva malo mašte. Internet video tura prikazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prostor zatrpan kartonskim kutijama, biciklom, umornom biljkom u saksiji i brojnim aparatima za gašenje požara.

Stepenište je preplavljeno prirodnim svetlom i, pošto je na minut hoda od Temze, njegova lokacija ima neospornu privlačnost. Ima, kako agenti za nekretnine kažu, "vrednost nade".

Ne postoji nedostatak potražnje za stanovima u ovoj oblasti, koji se prodaju za više od 400.000 funti, ali kako bi se stepenište prilagodilo zahtevalo bi domišljatost i, što je najvažnije, dozvolu za planiranje.

Kancelarijske kapsule za radnike koji očajnički žele da pobegnu od kuće ili vertikalne farme su među idejama koje su predložili neki koji su pogledali detalje.

Podrazumeva se da stepenište više nije povezano sa stambenim blokom kome je nekada služilo i realno bi svako ko bi licitirao to uradio u nadi da bi mogao da dobije dozvolu da nešto izgradi, ili u najmanju ruku u velikoj meri adaptira postojeću strukturu.

Aukcija je najnovija u nizu ponuda nekretnina u glavnom gradu, gde je prosečna vrednost imovine porasla za 63 odsto u poslednjoj deceniji sa 322.000 funti na 525.000 funti, prema zvaničnim podacima.

Stanovi na britanskom tržištu sve češće imaju krevete postavljene na platformama iznad dnevnih prostorija u kombinaciji sa kuhinjama i ugrađenim skladišnim prostorima.

Soba bez prozora u skladištu stavljena je na tržište u istočnom Londonu za 600 funti mesečno. Studio u Čizviku sa tušem u kuhinji bio je u ponudi za 999 funti u januaru, dok je istog meseca studio vredan 1.500 funti mesečno u Noting Hilu imao toalet i sudoperu na udaljenosti manjoj od metra.

"Prilika" za stepenište dolazi u jeku planova britanske vlade da olakša pretvaranje prodavnica i kancelarija u domove kako bi se rešila stambena kriza.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.