DHL tuži Beogradski maraton

Izvor: B92, 24.Apr.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DHL tuži Beogradski maraton



Kompanija "DHL International Beograd d.o.o", podneće tužbu protiv privatne firme "Beogradski maraton d.o.o." povodom saopštenja ove firme u kome se navodi da je zbog "neodgovornog i sramotnog ponašanja ljudi u DHL-u", malo nedostajalo da takmičari ostanu bez takmičarskih brojeva, poručenih iz Londona.

U odgovoru iz DHL-a, ističe se da je ova kompanija "po molbi za preuzimanje pošiljke u inostranstvu postupala u skladu sa svojim operativnim procedurama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i uslovima poslovanja o čemu postoji i pisana dokumentacija", te da su navodi firme Beogradski maraton "tendenciozni i netačni".

DHL u svom saopštenju navodi da je "u čitav postupak ušao sa željom da pomogne i da je preduzeo izuzetne napore da pošiljku preuzme u željenom roku, o čemu je naručilac na vreme obavešten".

DHL je u petak, 18. aprila, poslao zvanični dopis generalnom direktoru "Beogradskog maratona", Dejanu Nikoliću, u kome je ponuđena mogućnost javnog izvinjenja DHL-u u roku od tri dana od prijema dopisa.

"Kako do traženog izvinjenja nije došlo, DHL je prinuđen da kao oštećena strana zbog velike štete nanete svojoj reputaciji pokrene tužbu protiv firme "Beogradski maraton d.o.o."", stoji u saopštenju DHL-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.