DAN VENČANJA PRINCA VILIJAMA NERADAN?

Izvor: Kurir, 19.Nov.2010, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAN VENČANJA PRINCA VILIJAMA NERADAN?

LONDON - Britanski premijer Dejvid Kameron (David Cameron) izjavio je da podržava ideju da dan venčanja princa Vilijama (William) i Kejt Midlton (Kate Middleton) iduće godine, bude neradan.

"Ako to bude usred radne nedelje, bilo bi odlično da imamo slobodan dan, pa čak i ako bude za vikend... Mislim da postoji velika podrška da to bude neradan dan, dan nacionalnog slavlja", izjavio je Kameron u četvrtak u parlamentu u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Londonu. U Britaniji, ako neki praznik "padne" u dane vikenda, vikend se produžava na ponedeljak.

Princ Vilijam i njegova verenica saopštili su da su "zahvalni" premijeru na predlogu, ali da "znaju da je to u nadležnosti vlade", preneo je portparol palate Sent Džejms, kancelarije princa Vilijama. U Britaniji, koja ima manje neradnih dana od mnogih evropskih zemalja, zakon dozvoljava vladi da proglasi neradnim dane povodom posebnih prilika. Takvi su bili venčanje Vilijamovih roditelja princa Čarlsa (Charles) i ledi Dajane (Diana) 1981. i 50-godišnjica vladavine Elibete Druge (Elizabeth) 2002, a planira se i jedan neradan dan 2012, povodom 60. godišnjice stupanja Elizabete Druge na presto.

Princ Čarls je u utorak saopštio da se njegov stariji sin, princ Vilijam, drugi u naslednom redu za britanski tron, verio sa Kejt Midlton i da će venčanje biti na proleće ili u leto 2011. u Londonu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.