Cvijan nije prisustvovao sednici Odbora

Izvor: RTS, 19.Dec.2013, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvijan nije prisustvovao sednici Odbora

Sednicu Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo sazvao predsednik Skupštine Nebojša Stefanović, jer se predsednik Odbora Vladimir Cvijan nije pojavio. Cvijan tvrdi da nije došao zbog obaveza u vezi sa putovanjem u London.

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović sazvao je za danas pre podne novu sednicu skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, budući da se predsednik tog tela Vladimir Cvijan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nije pojavio na sednici koju je prethodno zakazao za jutros.

Predsednik Odbora za ustavna pitanja Vladimir Cvijan tvrdi da na današnju sednicu tog Odbora nije došao zbog obaveza u vezi sa putovanjem u London.

"Nisam bio na sednici Odbora, jer sam u isto vreme imao zakazan sastanak u ambasadi Veliki Britanije povodom sređivanja dokumentacije potrebne za put u London", rekao je Cvijan Tanjugu.

Na pitanje o razlozima puta, Cvijan je rekao da u London ide da "sa ozbiljnim ljudima porazgovara o političkoj situaciji u Srbiji”, koja, kako je dodao, "mnogo poseća na devedesete godine".

Odbor je bez rasprave utvrdio predlog autentičnog tumačenja pojedinih članova Zakona o javnim preduzećima, o kojem će se poslanici izjasniti na plenumu.

Sednica Odbora bila je prvobitno zakazana za 9.30 sa jednom tačkom dnevnog reda, ali Cvijan na tu sednicu nije došao.

Sednici nije prisustvovao ni zamenik predsednika Srđan Miković, koji bi u tom slučaju mogao da zameni Cvijana i predsedava sednicom.

Stefanović je zato drugu sednicu zakazao za 10.30.

Prema Poslovniku, predsednik Odbora je dužan da sednicu sazove na zahtev najmanje trećine od ukupnog broja članova odbora ili na zahtev predsednika skupštine.

Ukoliko predsednik Odbora ne sazove sednicu u zahtevanom roku, sednicu Odbora saziva zamenik predsednika odbora ili predsednik skupštine, a odbor radi prema dnevnom redu navedenom u zahtevu za održavanje sednice, pise u Poslovniku o radu skupštine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.