Čuveni Glob teatar gostovaće u Narodnom pozorištu

Izvor: Blic, 20.Avg.2013, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuveni "Glob teatar" gostovaće u Narodnom pozorištu

U okviru svetske turneje koja počinje sledeće godine i ima za cilj da se obeleži 450 godina od rođenja legendarnog Vilijama Šekspira, slavni "Glob teatar" iz Londona gostovaće u beogradskom Narodnom pozorištu.

Vršilac dužnosti upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu Dejan Savić u stalnom je kontaktu sa čelnim ljudima iz tog čuvenog londonskog teatra koji su izrazili želju da svoju dvogodišnju turneju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << započnu baš u Beogradu sa Šekspirovim "Hamletom" u režiji Dominika Dromgula, navodi se u saopštenju nacionalnog teatra.

Planirano je da "Hamlet" bude izveden u više zemalja, u periodu od 23. aprila 2014. do 23. aprila 2016. godine, kada se navršavaju četiri veka od smrti čuvenog Vilijama Šekspira, za čije je stvaralaštvo "Glob teatar" neraskidivo vezan.

Narodno pozorište je na sceni tog kultnog pozorišta iz 16. veka veoma uspešno gostovalo 11. maja prošle godine sa dramom "Henri Šesti" u režiji Nikite Milivojevića.

Pomenuti komad, koji je na stalnom repertoaru Narodnog pozorišta, ovog leta sa velikim uspehom izveden je tokom juna u okviru Festivala Grad teatar Budva i, mesec dana kasnije, na prvom međunarodnom ”Bitola Šekspir festivalu” u Makedoniji.

Novo gostovanje ove predstave zakazano je za 13. oktobar na Međunarodnom pozorišnom festivalu klasike koji će biti održan u rumunskom Aradu.

Takođe, početkom novembra, još jedna dramska predstava sa redovnog repertoara Narodnog pozorišta trebalo bi da gostuje u inostranstvu.

Reč je o duodrami Stevana Pešića "Tesla ili prilagođavanje anđela" koja će biti izvedena u Torontu, Edmontonu, Otavi, Kalgariju i Vankuveru.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Glob teatar gostuje u Narodnom pozorištu

Izvor: Akter, 20.Avg.2013

U okviru svetske turneje, koja počinje sledeće godine i ima za cilj da se obeleži 450 godina od rođenja legendarnog Vilijama Šekspira, slavni Glob teatar iz Londona gostovaće u beogradskom Narodnom pozorištu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.