Čudesan udarac Stivena Megvajera u pobedi nad Robertsonom

Izvor: RTS, 13.Jan.2020, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudesan udarac Stivena Megvajera u pobedi nad Robertsonom

Stiven Megvajer savladao je Nila Robertsona sa 6:5, posle velikog preokreta, čime se plasirao u četvrtfinale Mastersa u Lndonu. Ipak, duel u Alksandra palasu" obeležio je senzacionalan potez Škotlanđanina.
Nil Robertson imao je veliku prednost od 5:1 u frejmovima, ali je Stiven Megvajer preokrenuo i savladao Australijanca sa 6:5, za plasman u četvrtfinale Mastersa u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Londonu.

Veliki preokret počeo je u sedmom frejmu, a njemu je prethodio retko viđen udarac na snuker stolovima.
Megvajer je imao naizgled lak udarac za ubacivanje crvene kugle u donju desnu rupu, a Škotlanđanin je želeo da usput i razbije klaster ostalih crvenih kugli.
Ciljana crvena kugla je ušla u rupu, odskočila nazad na sto, a onda dobila povratni efe i vratila se u istu rupu.
Istovremeno, bela kugla je, sticajem čudnih okolnosti, završila u gornjoj desnoj rupi na stolu.
Megvajer je dobio veliki aplauz prisutne publike, a svoje čuđenje nije mogao da sakrije ni Robertson, ne sluteći da je ovakav potez bio najava njegove eliminacije sa turnira na kojem učestvuje 16 najboljih snuker igrača na svetu.
Bar je tako trebalo da bude, ali je Roni O'Saliven, petostruki svetski prvak i zaštitno lice ovog sporta, odlučio da "preskoči" Masters u Londonu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.