Čudesan meč u Londonu, Junajted gubio 3:0 i izvukao remi!

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Feb.2012, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudesan meč u Londonu, Junajted gubio 3:0 i izvukao remi!

Čelzi i Mančester junajted odigrali su spektakularan meč na „Stamford bridžu“. Plavci su vodili sa 3:0 i činilo se da se Đavolima sprema debakl, ali pola sata pre kraja duela, krenuo je uragan gostiju koji su do kraja meča uspeli da izjednače.

Prvih 30 minuta meča proteklo je u dosadnoj i bezidejnoj igri da bi vodeći gol tima iz Londona razdrmao obe ekipe. Danijel Staridž je hteo da uposli Florana Maludu, ali su na istu loptu krenuli golman Junajteda David De Hea i Džoni Evans, da bi se ona odbila od noge defanzivca gostiju u mrežu.
Čelzi nakon toga nije postojao na terenu, a da nije bilo Petra Čeha na golu Plavaca, tim iz Mančestera bi već do poluvremena preokrenuo rezultat. Češki čuvar mreže je sjajno intervenisao posle šuteva Ešlija Janga u 39, Denija Velbeka u 41. i Vejna Runija u 45. minutu.
U 25 sekundi nastavka, viđena je majstorija Huana Mate. Sjajno ga je na drugoj stativi pronašao Fernando Tores, a bivši igrač Valensije je zahvatio volej koji je završio pod prečku De Hee. Već u 50. minutu na semaforu je stajalo 3:0 za domaće.

Mata je centrirao, a u kaznenom prostoru Junajteda najviši je u skoku bio David Luiz. Lopta je na putu ka mreži udarila u rame Rija Ferdinanda.

Gosti su smanjili sa bele tačke. Staridž je oborio Patrisa Evru, a Runi bio siguran sa 11 metara. I drugi gol, puleni Aleksa Fergusona postigli su iz penala. Čini se da je sudija Hauard Veb prestrogo okarakterisao duel Branislava Ivanovića i Velbeka kao dovoljan za najstrožu kaznu. Opet je Runi zatresao mrežu Čeha.

I onda izjednačenje. Šut Runija sa ivice šesnaesterca odbranio je Čeh, lopta je došla do Rajana Gigsa koji je centrirao pravo na glavu Čičaritu, koji je bio sam kao duh na petercu.

Mogao je Meksikanac posle toga još jednom da se upiše u strelce, ali je šutirao pored gola. Tores se zatim obrukao. U 76. minutu izašao je sam ispred De Hee, ali se umesto da šutira opredelio za dribling.
De Hea je sa dve čudesne intervencije sačuvao bod Junajtedu, pošto je odbranio udarce Mate iz slobodnjaka u 92. i Gerija Kejhila sa preko 20 metara u 95. minutu.
Fudbaleri Njukasla slavili su protiv Aston Vile u prvom meču nedeljnog programa Premijer lige. Crno-beli su do trijumfa došli golovima Senegalaca. Do vođstva ih je doveo starosedelac Demba Ba u 30. minutu.

Aston Vila je izjednačila u nadoknadi prvog poluvremena, i to u petom minutu „produžetka”, golom Robija Kina. Ipak, da je sjajna investicija, drugi Senegalac Papis Demba Sise pokazao je već na debiju.
Njegov gol u 71. minutu ispostavio se pobedonosnim za velika tri boda koja su Njukasl dovela na deobu četvrtog mesta sa Čelzijem!
Semafor 24. kola Premijer lige:
Njukasl – Aston Vila 2:1 (Ba 30, Sise 70 – Kin 45+5)
Čelsi – Mančester Junajted 3:3 (Evans 36. autogol, Mata 46, Luiz 50 - Runi 58. i 69. oba iz jedanaesterca, Čičarito 84)
Subota:
Arsenal – Blekburn 7:1 (3:1)
Norič – Bolton 2:0 (0:0)
Stouk – Sanderlend 0:1 (0:0)
Vest Bromvič – Svonsi 1:2 (0:0)
Vigan – Everton 1:1 (0:0)
KPR – Vulverhempton 1:2 (1:0)
Mančester Siti – Fulam 3:0 (2:0)
Ponedeljak:
Liverpul – Totenhem
Tabela: Mančester S. 57, Mančester J. 55, Totenhem (-1) 49, Čelzi 43, Njukasl 42, Arsenal 40, Liverpul (-1) 38, Sanderlend 33, Norič 32, Svonsi, Everton i Stouk po 30, Aston V. 28, Fulam 27, VBA 26, KPR i Volvs po 21, Bolton 20, Blekburn 18, Vigan 16.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.