Cijene nafte u usponu zbog prekida rada rafinerije u SAD-u

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Jun.2019, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cijene nafte u usponu zbog prekida rada rafinerije u SAD-u

LONDON – Cijene nafte su danas porasle uslijed prekida rada velike rafinerije na istočnoj obali SAD-a i industrijskih podataka koji su pokazali da su američke zalihe nafte pale više nego što se očekivalo.

Sjevernomorska nafta „brent“ poskupjela je za 1,24 dolara na 66,29 dolara po barelu, dok je američka „laka“ nafta (WTI) poskupjela za 1,61 dolar na 59,44 dolara po barelu, prenosi njujorška agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << „Bloomberg“.

Kompanija Philadelphia Energy Solutions će nastojati da trajno zatvori svoju rafineriju nafte u istoimenom gradu, nakon što je veliki požar prouzrokovao znatnu štetu na kompleksu, navodi „Bloomberg“ pozivajući se na dva izvora upoznata sa planovima.

„Nafta je poskupjela nakon objavljivanja podataka Američkog naftnog instituta (API) i poremećaja u radu rafinerije na istočnoj obali SAD“, kaže Olivier Jacob iz konsultantske kuće Petromatrics.

Zalihe nafte u SAD-u pale su za 7,5 milijuna barela u tjednu zaključno s 21. lipnjom na 474,5 milijuna, u usporedbi sa očekivanjima analitičara koji su prognozirali pad od 2,5 milijuna barela, pokazali su podaci API.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.