Cijene nafte porasle zbog neočekivanog pada američkih zaliha

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Avg.2019, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cijene nafte porasle zbog neočekivanog pada američkih zaliha

LONDON - Cijena sirove nafte porasle su u srijedu na međunarodnim tržištima prema 61 dolar nakon što su podaci Američkog instituta za naftu (API) pokazali neočekivano velilki pad zaliha u SAD-u.

Sjevernomorska nafta „brent“ poskupela je za 90 centi ili 1,5 posto na 60,93 dolara za barel, dok je cijena američke „lake“ nafte porasla za 58 centi ili 1,03 posto na 56,71 dolar za barel.

Zalihe sirove nafte u SAD-u pale su za 3,5 milijuna barela u tjednu zaključno sa 16. kolovozom, pokazali su jučer objavljeni podaci Američkog instituta za naftu (API). Analitičari koje je anketirao Reuters očekivali su pad zaliha od 1,9 milijuna barela.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Podatak o padu američkih zaliha podigao cijene nafte nadomak 61 dolara

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Avg.2019, 17:37

LONDON - Cijena sirove nafte porasle su u četvrtak na međunarodnim tržištima nadomak 61 dolara, poduprte padom američkih zaliha i smanjenom opskrbom iz vodećih proizvođača koji su potisnuli u drugi plan zabrinutost za svjetsko gospodarstvo...Na londonskom je tržištu cijena barela porasla 47...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.