Četvoro mrtvih u padu helikoptera

Izvor: B92, 24.Avg.2013, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvoro mrtvih u padu helikoptera

London -- Četiri osobe su stradale u nesreći kod Šetlandskih ostrva, kada se srušio helikopter koji je prevozio radnike sa naftnih platformi u Severnom moru.

Helikopter Super Puma L2 koji je leteo za francusku kompaniju Total, prevozio je 16 radnika i dva člana posade kada se sinoć srušio u more.

Helikopter je s platforme Borgsten Dolfin leteo ka aerodromu na Šetlandskim ostrvima, na severu Škotske, kada se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dogodila nesreća na udajenosti od oko tri kilometra od njegove destinacije.

Službe specijalizovane za spasavanje iz mora čitave noći tragale su za nestalim licima.

Premijer Škotske Aleks Salmond rekao je da je suviše rano da bi se mogao utvrditi uzrok "ove užasne tragedije" i dodao da nedležni organi sprovode istragu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.