Čelsiju zabranjeni transferi

Izvor: B92, 03.Sep.2009, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsiju zabranjeni transferi

Londonski Čelsi kažnjen je od FIFA zabranom kupovine igrača u naredna dva prelazna roka zbog spora sa francuskim Lansom oko transfera Gaela Kakute.

Komisija za rešavanje sporova (DRC) u okviru FIFA zaključila je posle žalbe Lansa da je Kakuta 2007. godine raskinuo važeći ugovor sa klubom i da je Čelsi nagovorio igrača da to učini. Kakuta je kažnjen sa četvoromesečnom zabranom igranja i novčano sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 780 hiljada evra komprenzacije Lansu. Poslednji transfer koji je Čelsi napravio je kupovina Nemanje Matića.

Pored zabrane kupovine igrača Čelsi će na ime kompenzacije morati da plati Lansu 130 hiljada evra.

Londonski klub će zbog ove kazne sledeće pojačanje moći dovesti tek 1. januara 2011. godine.

Od kako je klub preuzeo ruski milijarder Roman Abramovič, u sezoni 2003/2004, 'plavci' su za transfere potrošili oko 577 miliona evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FIFA zabranila Čelsiju transfere naredne godine

Izvor: 24sata, 03.Sep.2009

"Čelsi je kažnjen zabranom registrovanja igrača, bilo domaćih ili stranih, u sledeća dva prelazna roka", navodi se u saopštenju FIFA.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.