Čelsiju više ni jedan klub nije dovoljan da smesti sve

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 14:59

Čelsiju više ni jedan klub nije dovoljan da smesti sve

Londonski Čelsi od dolasaka u vlasništvo Toda Boelija može da se pohvali (ili "pohvali") ogromnim brojem pojačanja.

Amerikanac nije žalio para na fudbalskom tržištu, a uglavnom su u englesku prestonicu stizali mladi, ofanzivno orijentisani.

Već posle zimskog prelaznog roka postavilo se pitanje kada će svi ti igrači stići da igraju, a ovog leta je stigao deo rešenja sa nekoliko igrača koji su napustili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << klub poput Kaija Haverca ili tek treba to da učine kao što je slučaj sa Datrom Fofanom.

"Plavci" su sada osmislili još jednu strategiju koja će im omogućiti da nastavlje sa sakupljanjem talentovanih fudbalera, a primer za to je napadač Monpeljea Eli Vahi.

Mladi Francuz je prošle sezone postigao 19 golova i imao šest asistencija na 33 ligaške utakmice, a ovoga leta se već dovodio u vezu sa Arsenalom, kao i drugim evropskim klubovima poput Lacija, Bornmuta i Union Berlina.

Pojavio se i Ajntraht Frankfurt u toj priči, kao favorit za igrača čiji ugovor ističe na leto 2025. godine, a predsednik Monpeljea Loren Nikolan je izjavio i da interesovanje pokazuje neimenovani engleski klub.

U "L‘Ekipu" nisu bili lenji i ubrzo su saznali da je reč o Čelsiju, koji igrača, barem u ovom trenutku, ne želi za sebe. Plan je da Vahi zaigra za njihov "satelitski" klub Strazbur koji se takođe takmiči u Ligi 1, pa da u budućnosti dođe u London ukoliko se pokaže dobro.

Za to vreme, Čelsi će tražiti zamenu za Haverca i možda dobije još jednu bitku sa Ajntrahtom, a s obzirom na to da se pri vrhu liste nalazi i ime zvede tog tima Randala Kolo Muanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.