Čelsi šalje navijače rasiste u Aušvic

Izvor: RTS, 11.Okt.2018, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi šalje navijače rasiste u Aušvic

Čelnici londonskog Čelsija žele da pošalju navijače koji su imali rasističke ispade u Aušvic, kako bi shvatili svoje greške.
U Čelsiju smatraju da je to pametnije od same zabrane dolaska na utakmice, a na čelu inicijative je Roman Abramovič, koji je jevrejskog porekla, prenosi Gardijan.

Veruju da će predavanja i poseta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << logoru u Poljskoj pomoći da se iskoreni antisemitizam, koji je prisutan među fudbalskim navijačima u Engleskoj.
"Ako samo zabranite ljudima da dođu na utakmicu, to nikada neće promeniti njihovo razmišljanje i ponašanje. Ovako im se nudi prilika da shvate šta su učinili i da se bolje ponašaju. U prošlosti, samo bi ih kaznili do tri godine. Sada im poručujemo: Uradio si nešto loše. Imaš opciju – ili da te kaznimo, ili da pokušaš da shvatiš šta si učinio", rekao je Brus Bak iz uprave Čelsija.
Londonski klub je javno kritikovao nekolicinu svojih navijača koji su uzvikivali pogrdne parole protiv Totenhema u septembru 2017. godine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.