Čelsi napušta Stamford Bridž

Izvor: Sportski Žurnal, 04.Okt.2011, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi napušta Stamford Bridž

Engleski premijerligaš Čelsi mogao bi uskoro da napusti stadion Stanford Bridž, pošto vlasnik kluba ruski milioner Roman Abramovič traži lokaciju za izgradnju novog stadiona, preneli su ostrvski mediji.
Zemljište na kome je Stamford Bridž u vlasništvu je hiljade navijača, koji su u vreme kad je Čelsi bio u ozbiljnoj finansijskoj krizi oformili fond kako stadion ne bi pao u ruke građevinskih preduzeća.
U londonskom klubu su uvereni da će navijači pristati >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << na selidbu, a Abramovič je već izdvojio milion funti za izradu studije izvodljivosti za novi stadion.
Stadion kapaciteta 60.000 gledalaca mogao bi da bude izgrađen u gradskoj čevrti Erls Kor,t ili u blizini elektrane u Južnom Londonu.
Čelsi domaće utakmice igra od 1905. godine na Stamford Bridžu, koji može da primi 41.000 gledalaca, pa „plavci” ne mogu da ostvare prihod od prodaje ulaznica kakvu imaju Mančester Junajted i Arsenal.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.