Čeh na korak od obaranja rekorda

Izvor: B92, 02.Jan.2014, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeh na korak od obaranja rekorda

Golmanu Čelsija Petru Čehu treba još samo jedna utakmica bez primljenog gola da bi oborio klupski rekord od 208 mečeva koji drži Piter Boneti.

Reprezentativac Češke se u duelu sa Sautemptonom (3:0) izjednačio sa sada 72-godišnjim Bonetijem koji je mrežu "plavaca" čuvao od 1960. do 1975. godine.

"Mislim da ću ga pozvati na piće, kradem mu rekord I mislim da je sada pravi trenutak. On je veliki gospodin, svaki put kada dođe na stadion razmenimo po koju reč", naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Čeh.

Boneti je u Čelsiju boravio u dva navrata, nakon pomenutih 15 godina, proveo je sezonu u američkim Sent Luis Starsima, a u Londonu je proveo još tri godine, od 1976. do 1979. Ukupno je branio na tačno 600 utakmica u dresu “plavaca”.

Piter je ličnost koju obožavaju svi u klubu, a uprkos godinama on I dalje pomno prati dešavanja. Uvek ga možete videti tu negde okolo I to je sjajno. Za mene je izjednačavanje rekorda velika čast, ali sam ipak srećniji zbog kluba, jer prazne mreže doprinose boljoj poziciji na tabeli”, zaključio je Čeh.

On će prvu priliku za obaranje rekorda imati u nedelju, kada se Čelsi sastaje sa Derbijem u trećoj rundi FA Kupa.

Češki golman je na Stamford Bridžu od 2004. godine I do sada je nastupio na 312 mečeva.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čeh na korak od obaranja rekorda

Izvor: B92, 02.Jan.2014

Golmanu Čelsija Petru Čehu treba još samo jedna utakmica bez primljenog gola da bi oborio klupski rekord od 208 mečeva koji drži Piter Boneti...Reprezentativac Češke se u duelu sa Sautemptonom (3:0) izjednačio sa sada 72-godišnjim Bonetijem koji je mrežu "plavaca" čuvao od 1960. do 1975. godine..."Mislim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.