Časopis Elle optužen za izbeljivanje bolivudske zvezde

Izvor: Blic, 24.Dec.2010, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Časopis "Elle" optužen za "izbeljivanje" bolivudske zvezde

Modni časopis "Elle" optužen je da je "izbeljivao" kožu slavne bolivudske zvezde Ajšvarije Raj na fotografijama koje su se ovog meseca pojavile u indijskom izdanju lista.

Kako prenosi londonski "Dejli mejl", čitaoci optužuju publikaciju za digitalno "izbeljivanje" kože 37-godišnje glumice koja na slikama deluje nekoliko nijansi svetlija.

Poznata bolivudska zvezda pojavila se "belja" nego u prirodi na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naslovnoj strani, kao i na još nekoliko glamuroznih fotografija objavljenih u decembarskom broju časopisa.

"Izgleda kao da je svetlija put uvek u modi, a da je tamna koža nešto čega se treba groziti", prokomentarisao je jedan od obožavatelja Ašvarije.

Nedavno je američko izdanje časopisa "Elle" kritikovano za "izbeljivanje" kože crnopute glumice Gaburi Sidibe, zvezde filma "Precious".

Boja kože je veoma osetljivo pitanje u Indiji gde tržište preparata za izbeljivanje kože beleži milionski obrt, uprkos kampanjama organizacija koje se tome protive, smatrajući da su ti proizvodi diskriminatorni i prevaziđeni.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.