Buran remi Totenhema i Čelsija

Izvor: B92, 28.Sep.2013, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buran remi Totenhema i Čelsija

Fudbaleri Totenhema i Čelsija odigrali su nerešeno 1:1 u londonskom derbiju u okviru šestog kola Premijer Lige.

Domaći su na Vajt Hart Lejnu poveli golom Sigurdsona u 19. minutu, a bod Plavcima doneo je Džon Teri u 65. minutu.

Poslednjih desetak minuta Čelsi je igrao bez neopravdano isključenog Toresa, ali rezultat je ostao nepromenjen. Pevci sada imaju 13 bodova, dva više od Čelsija, za koji je Ivanović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odigrao ceo meč. Uprkos verbalnoj raspravi, menadžeri Murinjo i Viljas-Boaš zagrlili su se na kraju meča.

Na početku utakmice obe ekipe bile su oprezne, videli smo tek po jedan udarac sa distance na obe strane – Paulinja i Lamparda.

Onda je u 19. minutu Totenhem poveo golom Sigurdsona. Odbrana Čelsija u toj akciji uvek je kasnila za pola koraka – Eriksen je ‘povukao’, dodao loptu za Soldada, koji je ostavio za Sigurdsona, a Islanđanin je bio pribran i savladao je Čeha.

‘Pevci’ su bili u naletu – Tauzend je promešao protivničku odbranu i centrirao, a Ivanović je u poslednjem trenutku intervenisao ispred Paulinja.

Malo-pomalo, Čelsi se oslobađao i preuzimao terensku inicijativu, ali osim prekida, ubacivanja u protivnički šesnaesterac i jednog voleja Azara, većih šansi nije bilo.

Naprotiv, najbolju smo videli na drugoj strani – u kontri je Tausend idealno proigrao Paulinja, Čeh je izleteo i skratio ugao, a Brazilac je pogodio spoljašnji deo stative.

U završnici prvog poluvremena gosti su stvorili do tada najbolju šansu, ali je Teri glavom šutirao preko prečke.

U 55. minutu Čelsi je imao odličnu šansu – Tores, koji je nedugo pre toga dobio žuti karton zbog koškanja sa Vertongenom, predriblao je dvojicu protivničkih igrača, ali je golman Loris na vreme istrčao i odbranio udarac Španca.

Deset minuta kasnije Čelsi je došao do izjednačenja – Mata, koji je na poluvremenu zamenio Mikela, izveo je slobodan udarac, a Teri je za dlaku izbegao ofsajd zamku i glavom poslao loptu pored nepomičnog Lorisa.

Za razliku od prvog poluvremena, Čelsi je u nastavku bio vidno bolji rival i u 77. minutu propustio je izvanrednu šansu da dođe do prednosti – Tores je idealno proigrao Širlea, ali je Loris ušao u šut Nemcu i sprečio ga da zatrese mrežu.

Tri minuta kasnije tok meča potpuno neopravdano promenio je sudija Majk Din – posle vazdušnog duela Toresa sa Vertongenom, Špancu je pokazan drugi žuti karton i Čelsi je bio prinuđen da se brani do kraja susreta.

Blizu trijumfa ekipa Andrea Viljas-Boaša bila je u 87. minutu, kada je dobar pokušaj Sigurdsona završio pored stative.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Buran remi Totenhema i Čelsija

Izvor: B92, 28.Sep.2013

Fudbaleri Totenhema i Čelsija odigrali su nerešeno 1:1 u londonskom derbiju u okviru šestog kola Premijer Lige...Domaći su na Vajt Hart Lejnu poveli golom Sigurdsona u 19. minutu, a bod Plavcima doneo je Džon Teri u 65. minutu...Poslednjih desetak minuta Čelsi je igrao bez neopravdano isključenog...

Nastavak na B92...

Remi Totenhema i Čelsija na Vajt Hart Lejnu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2013

Fudbaleri Totenhema i Čelsija odigrali su nerešeno 1:1 (1:0) u derbiju šestog kola engleske Premijer lige.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.