Britanski parlament odbacio sve alternativne prijedloge za Brexit

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Mar.2019, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski parlament odbacio sve alternativne prijedloge za Brexit

LONDON - Britanski parlament u srijedu navečer nakon višesatnih rasprava odbacio je svih osam alternativnih prijedloga za Brexit.

Nijedna od osam predloženih opcija za Brexit nije dobila podršku britanskog parlamenta. Između ostalog, odbijen je prijedlog za carinsku uniju s EU, ali i poziv na novi referendum.

Najbliže prolazu bio je prijedlog o stalnoj carinskoj uniji, koji je dobio 264 glasa parlamentarca, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << a protiv njega su bila 272.

Podsjetimo, Velika Britanija trebala je napustiti Uniju 29. ožujka, no zbog blokade u parlamentu europski čelnici dali su premijerki Theresi May dvije opcije na summitu 21. i 22 ožujka. Lideri EU odlučili su odgoditi izlazak Velike Britanije iz članstva do 12. travnja, ako parlament u Londonu i treći put odbaci postignuti sporazum o Brexitu, a ako ga usvoji, rok za Brexit bio bi 22. svibnja, dan uoči izbora za Europski parlament.

Premijerka May izjavila je u srijedu da će dati ostavku ako njezin plan za Brexit, koji je parlament dvaput odbacio, prođe treći put, u posljednjem pokušaju da pobunjenike u vlastitoj Konzervativnoj stranci uvjeri da podupru dogovor s Bruxellesom.

"Posve mi je jasno raspoloženje stranke. Znam da postoji želja za novim pristupom, novim vodstvom za drugu fazu pregovora o brexitu, i ja tome neću stajati na putu", rekla je May.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.