Izvor: Nezavisne Novine, 13.Nov.2017, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski naučnici optužuju Kinu za povećanje ugljen-dioksida

LONDON - Britanski naučnici optužuju Kinu zbog pogoršanja ekološke situacije i činjenice da će prisustvo ugljen-dioksida na globalnom nivou do kraja ove godine porasti za dva odsto.

Oni tvrde da je glavni krivac za pogoršanje Kina, čije je emitovanje fosilnih goriva povećano za 3,5 odsto.

Emisija ugljen-dioksida, nastala kao posljedica ljudskih aktivnosti, do kraja godine dostići će 41 milijardu tona, upozoravaju naučnici sa Univerziteta "Istočna Anglija".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Rezultati studije, objavljeni u naučnom časopisu "Prirodne klimatske promjene", ukazuju da se u SAD očekuje smanjenje emisije ugljen-dioksida za 0,4 odsto, a u zemljama EU za 0,2 odsto, što je mnogo manje od prosjeka evidentiranog tokom prošle decenije.

Prošlogodišnji nivo, nažalost, nije bio vrhunac emisije ugljen-dioksida, poručuju naučnici.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.