Britanski muslimani povećali mere bezbednosti

Izvor: Glas javnosti, 25.Jul.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski muslimani povećali mere bezbednosti

LONDON - Lider britanskih muslimana Mohamed Šafik saopštio je da su preduzete dodatne mere bezbednosti u i oko džamija u Velikoj Britaniji zbog krvavog napada u Norveškoj.

Šef Fondacije Ramazan, jedne od najvećih muslimanskih grupa u Velikoj Britaniji, objasnio je da su džamije pod posebnom prismotrom od kada je osumnjičeni za masovno ubistvo u Norveškoj rekao da je izveo napad zbog imigracije muslimana u Evropu, javio je AP.

Šafik je ukazao da je razgovarao >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sa šefovima drugih muslimanskih zajednica u Evropi o potrebi povećanja bezbednosti, kao i da je o dodatnoj zaštiti razgovarao i s britanskom policijom.

Inače, džihadski sajtovi pozvali su islamske ekstremiste da se uzdrže od povezivanja sa napadima u Norveškoj.

"Apelujemo na džihadiste da ne preuzimaju odgovornost za napade u Norveškoj, kako ne bi ugrozili svoje saborce koji se nalaze u toj zemlji ili drugim državama", navedeno je u saopštenju na sajtu "Šumuk al Islam".

Na tom sajtu su u prošlosti Al-kaida, kao i drige džihadističke grupe preuzimale odgovornost za napade na Zapad, Avganistan i Somaliju.

"Ne pripisujte te napade mudžahedinima i ne uzimajte u obzir spekulacije u medijima", naglasava se na elektronskoj mreži mudžahedina (Shabakat al-Mujahedeen al-Iliktronia).

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.