Britanske nagrade 2012: Adel protiv Kejt Buš

Izvor: Blic, 13.Jan.2012, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanske nagrade 2012: Adel protiv Kejt Buš

Ceremonija "Brit Awards" za 2012. godinu zakazana je za 21. februar u Londonu. Za titulu najbolje pevačice nadmetaće se između ostalog Adel i Kejt Buš, a u muškoj konkurenciji među nominovanima su Noel Galager i Džejms Morison.

Britanska zvezda Kejt Buš ponovo je pobrala nominaciju za Britanske nagrade. Pevačica je do sada bila nominovana čak deset puta, mada je pobedila samo jedne godine. Velike nade uložene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su i u mladu Adel, čiji su hitovi obeležili 2011. godinu.

Favorit za titulu najboljeg pevača je Džejms Morison, mada ne treba zanemariti ni šanse bivšeg člana "Oejzisa" Noela Galagera.

Na listi nominovanih za najbolji bend našao se "Koldplej" sa svojim originalnim zvukom, a ozbiljnu pretnju predstavljaju mu bendovi "Arktik Mankiz" i "Kasabijan".

Nagradu za singl koji je obeležio proteklu godinu mogla bi da odnese Adel za pesmu "Someone Like You", a možda će više sreće ipak imati Džesi Džej i Bob za pesmu "Price Tag".

Među albumima koji su nominovani za titulu najboljeg u godini ističu se album pod čudnim imenom "Mylo Xyloto"grupe Koldplej i "21" koji je snimila Adel.

Specijalnu nagradu za izuzetan doprinos muzici ove godine je osvojio sastav "Blur".

Ostali pobednici će biti poznati 21. februara, a listu svih nominacija možete pogledati ovde

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.