Izvor: Blic, 06.Jan.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska vlada otvara arhive o vanzemaljcima

Britansko ministarstvo odbrane planira da otvari arhive o neidentifikovanim letećim objektima (NLO), koje će zasigurno izazvati veliko interesovanje javnosti, budući da je vlada u Lonodnu do skoro demantovala postojanje obaveštajne službe DI55, čija je dužnost da ispita izveštaje o viđenjima letećih tanjira, saznaje londonski "Obzerver".



Dokumenti sa detaljima istrage o 7.000 slučajeva vezanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za viđenje NLO tokom poslednjih 30 godina biće od proleća otvoreni za javnost, prenosi BBC.

"Obzerver" navodi neke od najpoznatijih dosad nerasvetljenih slučajeva, od kojih najviše pažnje privlače oni vezani za britanske pilote koji su prijavili viđenje neidentifikovanih letelica.

Iako Ministarstvo odbrane otvaranje arhive najavljuje kao potpuno, ostaju pak pitanja da li će zasita sve dostupne informacije biti predočene javnosti.

Stručnjaci predviđaju da će naglasak biti na incidentima koji nude dokaze da je reč o vojnim vežbama iz doba Hladnog rata, kao i da će mnogi dosijei biti prethodno "pripremljeni", što će mnoge razočarati.

Ima dosta i onih koji veruju da su ovi dosijei spremni za objavljivanje, ali da postoji čitav niz drugih, skrivenih.
Pogledaj vesti o: NLO

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.