Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Nov.2018, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska kraljica predvodila komemoraciju u Londonu

Britanska kraljica Elizabeta Druga predvodila je danas obeležavanje stote godišnjice od završetka Prvog svetskog rata, u centru Londona.

Kraljica je posmatrala sa balkona dok je njen sin princ Čarls položio venac u njeno ime na podnožje spomenika poginulim borcima.

Takav svečani čin posle koga je obeleženo dva minuta ćutanja održan je i u desetinama gradova i sela širom Velike Britanije.

Pričevi Vilijam i Hari takođe su položili vence >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kod spomenika u Londonu kao i drugi članovi kraljevske porodice. Venac je položen i u ime kraljičinog 97-ogodišnjeg supruga princa Filipa, koji nije bio prisutan.

Ceremoniji u centru Londona prisustvovali su i premijerka Tereza Mej, vođa laburista Džeremi Korbin i druge vodeće ličnosti. Britanska premijerka je rekla da su oni koji su se borili u ratu dali "ogromne žrtve".

Posle princa Čarlsa, venac na spomenik palim borcima položio je i nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer simbolično označavajući mir koji sada vlada u odnosima između dve zemlje.

Širom sveta obeležava se danas stota godišnjica od završetka Prvog svetskog rata, između ostalog u Australiji, na Novom Zelandu i u Indiji, a centralna komemoracija organizovana je u Parizu gde se okupilo više od 70 svetskih lidera.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.