Britaniji preskupo da nadzire Asanža

Izvor: Radio 021, 10.Feb.2015, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britaniji preskupo da nadzire Asanža

Britanska policija saopštila je danas da preispituje politiku 24-časovne prismotre osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža, koji je azil našao u ambasadi Ekvadora u Londonu.

Šef  londonske policije Bernard Hogan-Houv rekao je da policija preispituje prismotru Asanža jer ona mnogo košta policiju, prenela je agencija AP.

Asanž se nalazi u ambasadi Ekvadora od juna 2012. godine, da bi izbegao izručenje Švedskoj koja ga optužuje za seksualni napad.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Osnivač Vikiliksa poriče te optužbe i strahuje da je to izgovor da bi ga poslali u SAD radi suđenja zbog toga što je objavio tajne diplomatske prepiske i obaveštajna dokumenta.

Prošle sedmice je zamenik britanskog premijera Nik Kleg saopštio da je do sada policijska straža ispred ekvadorske ambasade koštala 15 miliona dolara.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.