Britanija upozorava na opasnost po strance u Somaliji

Izvor: Blic, 27.Jan.2013, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija upozorava na opasnost po strance u Somaliji

Britanska vlada upozorila je danas da u otcepljenoj somalskoj enklavi Somalilend postoji bezbednosna opasnost po strance i pozvala je svoje državljane da hitno napuste ovu zemlju.

Britanski Forin ofis nije izneo više detalja, ali je naglasio da postoji opasnost od "otmica radi finansijske ili politicke dobiti", javio je Rojters.

Irska je isto upozorenje uputila svojim državljanima.

Upozorenje iz Londona >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << usledilo je tri dana pošto su evropske zemlje upozorile strance na opasnost u libijskom gradu Bengaziju, gde je u septembru izveden smrtonosni napad na američki konzulat.

Britanija je ranije ovog meseca upozorila na sve veću opasnost od ekstremista na severu Afrike, koji je premijer Dejvid Kameron nazvao "magnetom za džihadiste".

Upozorenja zapadnih zemalja usledila su pošto je Francuska započela vojne operacije protiv ekstremista u Maliju, a u talačoj krizi u Alžiru ubijeno 37 stranih državljana i jedan Alžirac.

Britanija je ranije poručila svojim državljanima da ne putuju u Somaliju i Somalilend zbog velike opasnosti od terorizma i otmica.

Somalilend je bivša britanska kolonija koja nije međunarodno priznata kao država otkako je proglasila nezavisnost od Somalije 1991. godine.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Britanija upozorava na stanje u Somalilendu

Izvor: Akter, 27.Jan.2013

Britanska vlada upozorila je da u otcepljenoj somalijskoj enklavi Somalilend postoji bezbednosna opasnost po strance i pozvala je svoje državljane da hitno napuste ovu zemlju

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.