Britanija poručila: Odustanite, ponestaje nam strpljenja

Izvor: B92, 13.Jan.2024, 13:29

Britanija poručila: Odustanite, ponestaje nam strpljenja

Britanski ministar odbrane Grant Šaps poručio je Iranu da pozove svoje bliskoistočne saveznike da odustanu jer zvaničnom Londonu ponestaje strpljenja.

Šaps je izdvojio jemenske Hute i libanski Hezbolah, oba ključna saveznika Teherana. Velika Britanija se pridružila SAD u pokretanju vazdušnih napada na ciljeve Huti u Jemenu.

Politička i vojna grupa koju podržava Iran – koja kontroliše veći deo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jemena – gađala je brodove kao odgovor na izraelske napade na Gazu.

U intervjuu za Dejli telegraf, Šaps je rekao da Iran ima vitalnu ulogu u deeskalaciji tenzija na Bliskom istoku.

Upitan o svojoj poruci iranskoj vladi u Teheranu, rekao je da moraju nešto da preduzmu.

"Morate da obuzdate Huti pobunjenike, drugi koji deluju kao vaši zastupnici, libanski Hezbolah su očigledni primeri, a neki u Iraku i Siriji, morate da naterate ove razne organizacije da prestanu i odustanu jer nas, svetu, ponestaje strpljenja", rekao je Šaps. Šaps je takođe rekao da Velika Britanija "deluje u samoodbrani" zbog pretnje po brodove i prošlomesečnog napada dronom na razarač Kraljevske mornarice HMS Dajmond. "Vidimo vas, vidimo šta radite. Vidimo kako to radite, posebno pobunjenici Huti i od toga ne može biti ništa dobro", istakao je Šaps.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.