Izvor: Nezavisne Novine, 16.Nov.2017, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija plaća 400 miliona funti duga Iranu

Velika Britanija sprema se za prebacivanje 400 miliona funti Iranu na ime duga iz 70-ih godina prošlog vijeka, dok London pokušava da izdejstvuje oslobađanje zatvorene britanske humanitarne radnice iranskog porijekla Nazanin Zagari-Retklif, objavio je "Dejli telegraf" pozivajući se na neimenovane britanske izvore, prenosi Reuters.

Navodi se da je Zagari-Retklif, menadžerka projekta u "Tomson Rojters fondaciji", osuđena >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na pet godina zatvora pred iranskim sudom pošto je optužena da je spremala zavjeru za svrgavanje klerikalnog establišmenta u Iranu, što je ona negirala.

List navodi da je Britanija potražila pravni savet da li bi mogla da prebaci sredstva koja duguju iz spora oko prodaje oružja iz 70-ih godina, a da su diplomate "Telegrafu" iznijele tvrdnju da bilo kakva isplata novca ne bi trebalo da bude povezivana sa slučajem Zagari-Retklif.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Velika Britanija vraća dug Iranu iz sedamdesetih godina?

Izvor: RTS, 16.Nov.2017

. Velika Britanija sprema se za prebacivanje 400 miliona funti Iranu na ime duga iz sedamdesetih godina prošlog veka, dok London pokušava da izdejstvuje oslobađanje zatvorene britanske humanitarne radnice iranskog porekla Nazanin Zagari Retklif, objavio je "Dejli telegraf" pozivajući se na...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.