Britanija, dvoje uhapšeno u vezi sa telima pronađenim u hladnjači

Izvor: RTS, 25.Okt.2019, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija, dvoje uhapšeno u vezi sa telima pronađenim u hladnjači

Dok britanska policija istražuje smrt 39 osoba pronađenih u kamionu blizu Londona, dve osobe uhapšene su u Engleskoj zbog sumnje da su trgovale ljudima.
Policija je saopštila da su uhapšeni tridesetosmogodišnji muškarac i žena iz severozapadnog grada Voringtona zbog sumnje da su trgovali ljudima i da su odgovorni za smrt 39 osoba, za koje se veruje da su kineski državljani, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Rojters.

Vozač kamiona (25) iz Severne Irske zadržan je u pritvoru pošto su u hladnjači koji je vozio prekjuče pronađena tela u industrijskoj zoni istočno od Londona.
Kako navodi britanska agencija, detektivi koji vode slučaj tek treba da odluče da li će ga teretiti prekršajno, pustiti ga ili zatažiti od suda još vremena da ga ispitaju.
Kineska ambasada u Londonu saopštila je da je će poslati tim u Eseks, dok je protparolka kineskog ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing rekla da policija još nije uspela da utvrdi nacionalnost preminulih.
"Nadam se da će britanska policija uskoro moći da potvrdi indentitet žrtava, utvrdi šta se tačno dogodilo i strogo kazni kriminalce koji su u umešani u slučaj", dodala je Hua. 
Godinama ilegalni migranti pokušavaju da se domognu Britanije u prikolicama šlepera, uglavnom dolazeći sa evropskog kopna.
Godine 2000., tela 58 Kineza pronađena su u luci Dover u kamionu koji je prevozio paradajz.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.