Izvor: Glas javnosti, 11.Jan.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanci srećni kad imaju siguran posao

LONDON - Najvažniji faktor sreće za Britance sigurno je zaposlenje, a slede zdravlje i dobri porodični odnosi, pokazalo je prvo zvanično istraživanje o tome šta čini Britance srećnim, koje je objavio londonski Dejli telegraf.

Cilj istraživanja bio je da se ustanovi takozvani "indeks sreće", kao još jedno merilo uspeha ili neuspeha države.

Sudeći po odgovorima oko dve hiljade Britanaca, siguran posao >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je mnogo važniji od visine dohotka pošto se, za razliku od para, odnosi na svaki aspekt života, od samopoštovanja do pozitivnog uticaja na decu.

"Život ljudi se raspada ako nemaju zaposlenje. Nezaposleni su izloženi mnogo većem riziku od depresije, lošijeg zdravlja i raspada porodice, preneo je Bi-Bi-Si pisanje Dejli telegrafa.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.