Izvor: Beta, 14.Avg.2011, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanci smatraju da premijer greši

LONDON, 13. avgusta 2011. (Beta-AFP) - Gotovo svaki drugi Britanac smatra da premijer Dejvid Kameron nije dobro postupio povodom nereda u Velikoj Britaniji ove nedelje, ukazuje anketa čiji je rezultat objavljen u subotu.

Uz to 83 odsto ispitanika smatra da su društvene mreže na internetu kao što je Tviter, i poruke sa telefona "blekberi", doprinele nasilju omogućivšsi pobunjenicima da se lakše organizuju.

Nedelju dana od izbijanja najgorih nereda u Velikoj Britaniji za poslednjih nekoliko decenija, veliki gradovi su u subotu bili i dalje pod strogim policijskim nadzorom, uprkos miru koji izgleda da se konačno učvršćuje.

Za polovina ispitanika (50 odsto), kresanje socijalnih davanja je mnogo doprinelo eksploziji nereda.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.