Brajton pobedio i zabrinuo Liverpul – nula u Londonu

Izvor: B92, 04.Apr.2023, 22:55

Brajton pobedio i zabrinuo Liverpul – "nula" u Londonu

Fudbaleri Brajtona pobedili su Bornmut rezultatom 2:0, dok su remi bez golova odigrali Čelsi i Liverpul u odloženom meču 7. kola Premijer lige.

Brajton je ove sezone bolji od Liverpula, kada pogledamo tabelu Premijer lige.

Ovom pobedom su došli do 13. pobede u šampionatu, a ukupno imaju 46 bodova što je tri više od Liverpula i dovoljno je za šestu poziciju koja na kraju sezone vodi u Evropu.

Brajton je savladao Bornmut na gostovanju zahvaljujući pogotku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evana Fergusona koji je u 28. minutu na asistenciju Mitome zatresao mrežu rivala.

On se lepo snašao i petom loptu sproveo tačno tamo gde golman Bornmuta ne može da je dohvati.

Za konačnih 2:0 postarao se Hulio Ensisko u 91. minutu.

Što se Liverpula tiče, oni su svoj meč bez golova odigrali na Stamford Bridžu protiv ekipe Čelsija.

"Redsi" ne znaju za pobedu već tri utakmice u nizu pošto su remizirali nakon dva uzastopna poraza od Bornmuta i Mančester sitija, a krajem februara su imali remi bez golova i sa Kristal Palasom.

Čelsi je takođe u lošoj situaciji, ovo im je četvrta od poslednjih šest utakmica kako nisu pobedili. Tačnije pobedili su Lids i Lester u tom periodu, a remizirali sa Evertonom i sada sa Liverpulom i na tabeli su iza Fulama.

Kada pogledamo statistiku, videćemo da je Čelsi imao više šuteva (11 naspram 7), ali je manje udaraca uputio u okvir gola (3 naspram 4).

Posed je bio na strani Liverpula, dok je bolje šanse stvarao domaći tim, ali nije uspeo da ih iskoristi pa se početni rezultat nije ni menjao i ostalo je 0:0.

U ostalim mečevima videli smo pobedu Lidsa nad Notingem Forestom od 2:1. Strelci su bili Herison i Sinistera, odnosno Orel Mangala za Notingem koji ih je u 12. minutu i doveo do vođstva.

Takođe, Aston Vila je kao gost pobedila Lester rezultatom 2:1 sa igračem više. Harvi Barns je bio strelac za Lester, dok su pobedu Vili doneli Oli Votkins i Bernard Traore.

Crveni karton, odnosno dva žuta, dobio je Duzburi Hol u 64. odnosno 70. minutu utakmice.



Odloženi mečevi 7. kola:


Bornmut – Brajton 0:2 (0:1)

Ferguson 28, Ensisko 90+1

Lids – Notingem Forest 2:1 (2:1)

Herison 20, Sinistera 45 – Mangala 12

Lester – Aston Vila 1:2 (1:1)

Barns 35 – Votkins 24, Traore 87

Čelsi – Liverpul 0:0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pobede Lidsa, Brajtona i Aston Vile u Premijer ligi

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Apr.2023

Fudbaleri Lidsa pobedili su večeras na svom terenu Notingem Forest sa 2:1, u meču sedmog kola engleske Premijer lige.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.