Braća muzičari tuže se na sudu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2011, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Braća muzičari tuže se na sudu

LONDON -

Braća Galager, koji su svetsku slavu dostigli devedesetih godina sa svojim bendom "Oejzis“ (Oasis), preneli su svoje žestoke svađe u sudnicu, prenose agencije.

Mlađi brat Lijam, nekadašnji pevač grupe, izdao je juče saopštenje u kome potvrđuje da tuži svog brata, tekstopisca i gitaristu Noela zbog njegovog objašnjenja zašto se bend raspao 2009. godine.

Noel, 44, koji je u julu na jednoj konferenciji za novinare povodom pokretanja solo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << karijere da osvoje viđenje raspada benda, nije komentarisao bratovljevu tužvu.

U svom saopštenju Lijam je naveo da tuži brata što je rekao da se "Oejzis“ nije pojavio na jednom festivalu jer je Lijam bio mamuran.

"To je laž i ja želim da obožavaoci 'Oejzisa' i drugi znaju istinu“, naveo je Lijam.

On je dodao da se užasno osećao što je morao da otkaže koncert ali da je imao upalu grla, koju je potvrdio i lekar i za šta je Noel znao.

"Noel je takođe rekao laž kada je naveo da je do raspada benda došlo posle velike svađe zbog toga što sam ja navodno zahtevao da se moja modna marka 'Peti Grin' reklamira tokom turneje“, navodi se u saopštenju. "Do takve svađe nikada nije došlo. Ima mnogo razloga zbog kojih se 'Oejzis' raspao, ali moja modna linija nema nikakve veze sa tim“, dodao je Lijam.

Lijam, 38, je naglasio i da ne pokreće parnicu zbog novca već zato što hoće izvinjenje od brata.

Grupa "Oejzis“ čiji su najpoznatiji hitovi "Don't Look Back in Anger", "Wonderwall“ i "Champagne Supernova“ prodala je oko 70 miliona albuma širom sveta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.