Borislava Perić Ranković i Zlatko Kelser u finalu POI

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2012, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borislava Perić Ranković i Zlatko Kelser u finalu POI

Stonoteniserka Srbije Borislava Perić Ranković plasirala se danas u finale Paraolimpijskih igara u Londonu, pošto je savladala Kineskinju Miao Džang sa 3:2 (6:11, 13:11, 11:7, 11:7).

 

Na korak od zlatne medalje - Borislava Perić Ranković

 

 

Perić Ranković odigrala je promenljivo meč protiv Kineskinje Miao Džang, ali je na kraju imala više koncentracije od protivnice >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i pobedila je sa 3:2.

 

U finalu će takođe igrati sa stonoteniserkom iz Kine.

 

Perić Ranković je na prošlim Paraolimpijskim igrama u Pekingu osvojila srebrnu medalju, čime je odbranila taj vceliki rezultat, ali sada ima šansu da osvoji i najsjajnije odličje.

 

"Nisam imala šta da izgubim. U trećem setu sam sve pokušavala, ali loptica nikako da 'legne'. Onda je u četvrtom sve bilo kako treba. Nisam se opustila, čekala sam jedan poen. On neće pasti, moram ga zaraditi. U petom setu nemam pojma šta se desilo. Bilo mi je u glavi samo da joj vratim jednu gornju servu", rekla je Perić Ranković.

 

Ona je dodala da je još ne može da veruje da je uspela da se plasira u finale Paraolimpijskih igara. Prema njenim rečima, prvo će da sredi utiske od ovog meča, a onda će da se priprema za narednu protivnicu.

 

Na pitanje o čemu je razmišljala dok je gubila i kako se motivisala, ona je odgovorila: "Iskreno, razmišljala sam da moram da pokažem detetu medalju iz Londona. To me je vraćalo, ništa drugo".

 

A, u finale stonoteniskog turnira na Paraolimpijskim igrama plasirao se i Zlatko Kesler, pošto je savladao Nemca Tomasa Šmidbergera sa 3:0 (11:6, 11:9, 11:9).

 

Kesler je manje problema imao da se plasira u finale, nego u prethodna dva meča, kada je protivnike uspeo da savlada tek u neizvesnim petim setovima.

 

Ovaj 52-godišnji stonoteniser Srbije, koji učestvuje na šestim Paraolimpijskim igrama, u finalu će se sutra sastati sa Kinezom Panfeng Fengom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.