Bler zaradio milione i sad želi da se vrati u politiku

Izvor: Blic, 03.Maj.2012, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bler zaradio milione i sad želi da se vrati u politiku

Toni Bler želi da se vrati u politiku. Kako tabloid "Dejli mejl" piše, bivši britanski premijer smatra da je dovoljno vremena prošlo od 2007. kada je praktično najuren iz kabineta zbog nezadovoljstva kako u njegovoj Laburističkoj partiji, tako i u celoj britanskoj javnosti koja mu je zamerala ulazak u rat u Iraku, ogromne državne dugove koje je nagomilao, kao i povećane socijalne tenzije. Spremni za veliki povratak: Toni Bler sa suprugom Čeri

Bler će se zajedno sa suprugom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Čeril u javnosti pojaviti na dogođaju u julu mesecu vezanom za predstojeće Letnje olimpijske igre u Londonu, i to zajedno sa Edom Milibandom, sadašnjim liderom laburista.

Miliband je na čelo partije došao nakon odlaska Gordona Brauna, koji je Blera pre pet godina nasledio i na čelu stranke i na čelu vlade, ali je 2010. doživeo katastrofalan poraz od torijevaca.

Da se Bler ozbiljno sprema za povratak na britansku političku scenu pokazuje i to što je angažovao Rejčel Grant, bivšu šeficu komunikacija prebritanske vlade, koja sada vodi dobrotvornu organizaciju "Nacionalna zadužbina za nauku, tehnologiju i umetnost".

Bler od odlaska u "političku penziju" nije sedeo skrštenih ruku - radio je međunarodni izaslanik za mir na Bliskom istoku u misiji koja očigledno nije bila baš uspešna, ali je ogromne svote novca uzeo od govora koje je naplaćivao mahom van Britanije. Tarifa mu je 250.000 funti za govor od sat i po vremena nakon večera na kojima se okupljaju uticajni ljudi.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.