Blair se vraća u politiku zbog Brexita

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Maj.2017, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blair se vraća u politiku zbog Brexita

LONDON - Nekadašnji britanski premijer Tony Blair objavio je u ponedjeljak odluku da se vrati u političku arenu i "zaprlja ruke" u borbi protiv Brexita, u razgovoru za dnevnik Daily Mirror.

Blair, koji je bio na čelu Laburističke stranke od 1994. do 2007., ne namjerava se ipak kandidirati za mjesto zastupnika na sljedećim parlamentarnim izborima 8. lipnja niti krenuti u osvajanje laburista, istaknuo je on.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<
"Brexit me izravno motivirao da se više umiješam u politiku", objašnjava 63-godišnji Blair, premijer od 1997. do 2007. "Treba zaprljati ruke i to ću učiniti".

"Ne želim se naći u situaciji da nisam ništa rekao u ovom povijesnom trenutku jer bi to značilo da me nije briga za ovu zemlju. A to nije slučaj".

"Nisam siguran da mogu inicirati politički pokret ali mislim da postoji niz ideja koje bi mnogi podržali", dodao je nekadašnji premijer.

Blair se pribojava "hard Brexita" koji bi bio porazan za Britance. "Dio konzervativne stranke odlučan je doći do Brexita bez obzira na cijenu" nakon dvije godine pregovora koji su upravo počeli između Londona i EU-a.

"Jedinstveno europsko tržište bilo je Liga prvaka u području trgovine. Trgovinski sporazum između Velike Britanije i EU-a značio bi drugu ligu. Sami sebe marginaliziramo", upozorio je Tony Blair.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bler: Vraćam se u politiku zbog Bregzita, uprljaću ruke

Izvor: RTS, 01.Maj.2017

Nekadašnji britanski premijer Toni Bler izjavio je da mu je "Bregzit dao direktnu motivaciju da se više uključi u politiku", 20 godina nakon što je ubedljivo trijumfovao na parlamentarnim izborima. . "Morate da uprljate...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.