Biciklom od Sofije do Londona

Izvor: juGmedia, 06.Okt.2013, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biciklom od Sofije do Londona

PIROT – Desetak biciklista danas je iz Sofije na putu ka Londonu prošlo kroz Pirot, pošto se i ovaj grad nalazi na putu međunarodne trgovine belim robljem. U organizaciji „A21 kampanje“ koja je posvećena ukidanju ropstva i borbi protiv trgovine ljudima, biciklisti 11 dana  voze na relaciji Sofija-London, kao jednog od putnih pravaca koji trgovci ljudima koriste za transport žrtava trgovine ljudima.

Oni će narednih >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << dana proći 10 zemalja i ukupno 2050 kilometara rutama trgovaca belim robljem, od Sofije do Londona.

Organizator ove akcije je „Kampanja 21″.  Njen predstavnik, koji  i sam vozi bicikl, Deren Kovington kaže da biciklisti dnevno prelaze u proseku po 180 kilometara.

„Ne prolazimo slučajno kroz zemlje poput Srbije, Bugarske i Mađarske jer su i one na famoznoj ruti trgovine belim robljem. Na ovaj način želimo da motivišemo ljude da se priključe našoj borbi protiv trgovaca belim robljem“, rekao je u Pirotu Kovington.

Među biciklistima je bila i kuvar iz Londona, Anabel Poldridž. Ona kaže da je motivaciju za ovaj dalek put na dva točka, iako se nikada ozbiljno nije bavila biciklizmom, dobila kada je čula da se u Londonu devojčice još kao maloletne primoravaju da se bave prostitucijom.

U okviru akcije “Oktobar-mesec borbe protiv trgovine ljudima”, Policijska uprava u Pirotu realizovaće niz aktivnosti u cilju podizanja nivoa svesti dece i građana o problemu trgovine ljudima kao oblika modernog ropstva.

Pored redovnih aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju trgovine ljudima, planirana je edukacija i upoznavanje dece sa ovim problemom u svim osnovnim i srednjim školama, u Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Pirotu, a posebno predavanje namenjeno je deci i omladini romske populacije.

Svake godine, hiljade muškaraca, žena i dece padnu u ruke trgovaca ljudima i podvrgavaju se raznovrsnim oblicima zlostavljanja i iskorišćavanja.

(Kraj)paz/ena

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Biciklisti protiv trgovine belim robljem

Izvor: RTS, 06.Okt.2013

Deset biciklista prošlo kroz Pirot, na putu od Sofije do Londona, u okviru akcije protiv trgovine belim robljem. ..U okviru akcije protiv trgovine belim robljem kroz Pirot je prošlo deset biciklista...Oni u organizaciji "Kampanje A21" vozeći bicikle iz Sofije do Londona, glavnom rutom trgovine belim...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.