Izvor: MozzartSport.com, 28.Okt.2021, 17:52

Biće londonski Čehićari: Vlasnik Sparte Danijel Kžetinski blizu kupovine 27 posto Vest Hema

Treći najbogatiji Čeh bi trebalo da postane manjinski vlasnik kluba u prvoj nedelji novembra

Vest Hem je poslednje dve godine u istočnom Londonu počeo da pravi malu češku koloniju. Januara prošle godine stigao je Tomaš Souček, posle kvalitetnih partija otkupljen na leto, kada je stigao i Vladimir Coufal. Godinu dana kasnije potpisao je i Aleks Kral nakon čega su se momentalno pojavile pošalice >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da to više nisu Čekićari, već Čehićari. A šta tek reći posle informacije da je Češki milijarder Danijel Kžetinski na pragu kupovine paketa akcija koji podrazumeva 27 odsto kluba.

Treći najbogatiji Čeh, inače vlasnik praške Sparte , rešen je da napravi iskorak i proširi uticaj na Lige petice. Ta ideja mu nije sinula juče, budući da se pre tri godine povezivao sa potencijalnom kupovinom Milana, odnosno Rome. Mediji na Ostrvu tvrde da je kupovina nešto više od četvrtine donica samo početak i da u budućnosti Kžetinski ima viziju da postane većinski vlasnik.

Kupovina bi trebalo da bude realizovana u prvoj nedelji novembra, najverovatnije za vikend, kada Vest Hem u Londonu dočekuje Liverpul. Finansijeri tvrde da će ugovor sadržati klauzulu o potpunoj kontroli koja će se aktivirati posle perioda koji još nije preciziran. Pritom, je procena ukupne vrednosti kluba u ovom trenutku negde između 700.000.000 i 825.000.000 evra.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Bogatsvo Kžetinskog procenjuje se na oko 4.000.000.000 evra, a osim poslova u domovini vezanih za energetski, medijski, industrijski i maloprodajni sektor, na Ostrvu ima ozbiljan udeo u kompaniji za poštanske usluge Rojal Mejl, kao i u lancu supermarketa Sensburi, drugim najmoćnijim u Velikoj Britaniji.

Ukoliko u jednom momentu bude u potpunosti preuzeo Vest Hem, doći će kraj dugogodišnje vladavine Dejvida Golda i imenjaka mu Salivena koji su kupili klub 2010. Dakle, kroz nekih nedelju do desetak dana trebalo bi da dobijemo i treći u nizu velikih poslova koji se tiču premijerligaša. Počelo je sa promenom manjinskog paketa akcija u Vulverhemtonu, usledila je kupovina Njukasla od strane saudijskog princa Mohameda bin Salmana, a tačku za neki naredni period mogao bi da stavi Danijel Kžetinski. A onda bismo tek mogli da vidimo češku koloniju na Olimpijskom stadionu u Londonu.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.