„Bi-Bi-Si“ na meti hakerskog napada

Izvor: Capital.ba, 31.Dec.2015, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Bi-Bi-Si“ na meti hakerskog napada

LONDON, Internet stranice britanske medijske kuće „Bi-Bi-Si“ našle su se danas na udaru hakerskog napada. Stranice ove medijske kuće, koje su u Velikoj Britaniji među najposjećenijim poslije „Gugla“ i „Fejsbuka“, pogođene su hakerskim napadom i od ranih jutarnjih časova brojni korisnici vide samo poruku sa greškom pri traženju servera. Izvor iz „Bi-Bi-Sija“ navodi da su stranice pogođene DDoS-om, vrstom >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << napada kojim se onemogućava pristup određenoj internet stranici, a izvodi ga veliki broj običnih računara zaraženih virusom pod čijom komandom svi istovremeno pokušavaju da pristupe određenoj stranici. Pres-služba britanske medijske kuće saopštila je da ne može da potvrdi niti da negira da je u toku hakerski napad.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Oboren sajt BBC, napad hakera

Izvor: B92, 31.Dec.2015

London -- Onlajn servis britanskog BBC, uključujući i vebsajt i druge platforme, bio je danas više sati oboren zbog velikog hakerskog napada...Britanski radio je objavio da je pogođen DDoS napadima odnosno zatrpavanjima servera porukama sa više sistema tako da serveri nisu mogli da odgovore na uobičajen...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.