Bezdušni vlasnik: Na 32°C ostavio psa u autu i otišao

Izvor: Svet, 16.Avg.2014, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bezdušni vlasnik: Na 32°C ostavio psa u autu i otišao

Londonski policajci bili su prisiljeni da razbiju prozore automobila kako bi spasili psa koji je u ostao unutar vozila – i to dana koji je u Britaniji proglašen najtoplijim danom ove godine.
Policiju su pozvali prolaznici u Finsbury parku na severu Londona, a kada su pristigli, pas je sedio na podu kraj suvozačevog sedišta, a vlasnika nije bilo nigde na vidiku. >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet <<
Narednik Ričard Berns objavio je fotografiju razbijenog auta na svom Twitter profilu i napisao: “ Ovog psa su ostavili u autu tokom najtoplijeg dana u godini bez vode i vazduha. Sada ima oboje.”
Prema ITV-u, vlasnik automobila se vratio te je ispitivao zašto su prozori na njegovom automobilu razbijeni. Policija je kazala kako su razgovarali s vlasnikom psa te da će ga organizacija za zaštitu životinja RSPCA posećivati kako bi se uverili da sa psom postupa adekvatno.
Inače,  toga dana temperature dosezala je 32°C, a takve visoke temperature mogu kod dece izazvati oštećenje mozga, a od toplotnog udara mogu umreti u roku od 15 minuta ako ostanu zaključani u automobilu.
Ako je napolju 22°C, temperatura u automobilu može u sat vremena dosegnuti 47 stepeni, piše Daily Mail.
Izvor: Jutarnji.hr
Foto: Twitter
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.