Benksijeva slika Pokaži mi Monea prodata za gotovo 10 miliona dolara

Izvor: OkRadio.rs, 22.Okt.2020, 12:31

Benksijeva slika "Pokaži mi Monea" prodata za gotovo 10 miliona dolara

Benksijev rad na poznatoj slici iz doba impresionizma prodat je na aukciji za 7,6 miliona funti (9,8 miliona dolara), što je druga najveća cena za neko delo britanskog uličnog umetnika. Rad "Pokaži mi Monea" je prodat anonimnom kupcu u aukcijskoj kući Sodebi u Londonu u sredu uveće, nadmašivši procenjenu vrednost, koja je bila oko pet miliona funti, preneo je AP.   Na slici nastaloj 2005. godine, Benksi je dodao napuštena kolica iz supermarketa i narandžasti saobraćajni znak u obliku kupe na Moneovu sliku vodenih ljiljana u njegovoj bašti u Živerniju u Francuskoj.   Aleks Brančik, šef za savremenu umetnost u aukcijskoj kući, rekao je da...

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Benksijeva slika prodata za 10 miliona dolara: Rad misterioznog umetnika nadmašio procenjenu vrednost

Izvor: Blic, 22.Okt.2020

Druga najskuplja cena za delo britanskog uličnog umetnika iznosi 9,8 miliona dolara (7,6 miliona funti) za koliko je na aukciji prodat Benksijev rad na poznatoj slici iz doba impresionizma.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.