Bejl golom odgovorio na gađanje bananom, Totenhem vlada Londonom!

Izvor: Blic, 03.Mar.2013, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bejl golom odgovorio na gađanje bananom, Totenhem vlada Londonom!

Fudbaleri Totenhema novi su vladari Londona pošto su pobedom od 2:1 nad Arsenalom u derbiju 28. kola preskočili Čelsi i zauzeli treće mesto na tabeli.

Veliki derbi severnog Londona zasluženo je pripao Totenhemu, čiji su fudbaleri lako iskoristili rupe u odbrani Arsenala, a mogli su i ubedljivije da slave.

Vengerove "tobdžije" tonu sve dublje, u strašnom su padu forme i lako bi moglo da se dogodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da naredne sezone ne igraju u Ligi šampiona. Trenutno je Arsenal peti, sa pet bodova manje od Čelsija i do kraja sezone će biti na teškom ispitu.

Moraće francuski strateg, ako ostane na klupi, pod obavezno da promeni nešto u odbrani na leto, jer su "pevci" iz dve preslikane akcije dali dva gola u tri minuta. Prvo je Sigurdson sjajnim pasom sludio Vermalena i Mertesakera, pored kojih je utrčao Geret Bejl i lako matirao Šćešnog. Sjajni Velšanin je tako na najbolji mogući način odgovorio na gađanje bananom od strane navijača Arsenala.

U 39. minutu bilo je 2:0 na Vajt Hart Lejnu, a odbrana gostiju pala je kao i dva minuta pre toga, samo su u glavnim ulogama sada bili Parker kao asistent i Lenon kao strelac.

U drugom poluvremenu fudbaleri Arsenala su zaigrali nešto agilnije što im se isplatilo šest minuta po povratku sa pauze. Volkot je dobro izveo prekid a Mertesaker glavom savladao Ljorisa iako je bio leđima okrenut golu.

Na isteku sat vremena igre Totenhem je opet mogao da reši pitanje pobednika, ali se Bejl propisno obrukao kada je neometan na drugoj stativi prebacio loptu preko gola posle centaršuta Sigurdsona sa leve strane.

Venger je odlučio samo da umesto Dženkinsona uvede Rosickog, ušao je i Podolski, ali nije uspeo da spreči slavlje navijača ljutog rivala i prvi trijumf Andrea Viljaš-Boaša nad Arsenalom.

Premijer liga, 28. kolo:

Nedelja:

Totenhem - Arsenal 2:1 (2:0)

(Bejl 37, Lenon 39 - Mertesaker 51)

Subota:

Čelsi - VBA 1:0 (1:0)

(Ba 28)

Everton - Reding 3:1 (1:0)

(Felaini 42, Pijenar 59, Miralas 66 - Robson Kanu 84)

Mančester junajted - Norič 4:0 (1:0)

(Kagava 45+1, 76, 87, Runi 90)

Sautempton - KPR 1:2 (1:1)

(Ramirez 45+1 - Remi 15, Botrojd 77)

Stouk - Vest Hem 0:1 (0:1)

(Kolison 45+4)

Sanderlend - Fulam 2:2 (1:2)

(Gardner 37p, Sesenjon 70 - Berbatov 16p, Riter 34)

Svonsi - Njukasl 1:0 (0:0)

(Mur 85)

Vigan - Liverpul 0:4 (0:3)

(Dauning 2, Suarez 18, 34, 49)

Ponedeljak:

21:00 Aston Vila - Mančester siti

Povezane vesti: Arsenal gazda severnog Londona, Čelsi i Junajted poraženi, Siti na vrhu! Arsenal i Totenhem zajedničkim saopštenjem upozorili navijače "Šamar" Liverpulu, Njukasl sa penala srušio Totenhem na startu Premijer lige! Arsenal zarađuje na navijačima, paprene cene karata za londonske derbije Siti stigao na korak od titule ulaganjima od 1,15 milijardi evra

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.